maanantai 21. marraskuuta 2016

Peittoja on kertynyt jo mukavasti


Viime viikon perjantaina 18.11.16 oli Kajaanin kaupunginteatterissa Kainuun Suomi 100 -hankkeiden esittelytilaisuus. Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä esiteltiin muutama suurempi juhlavuoden hanke ja teatterin juhlavuoden tulevaa ohjelmistoa käytiin läpi. Tilaisuudesta voi lukea mm. lauantain 19.11.16 Kainuun Sanomien viikonvaihde-Kainarista. Novellikoukku oli mukana kahvion esittelypöydässä ja pöydän ympärillä riitti kuhinaa. Lankapusseja lähti innokkaille käsitöidentekijöille useampia. Tilaisuudessa arvioitiin, että koko Kainuussa peittoja olisi kertynyt n. 150 kpl, mutta Kajaanin osalta lukuun laskettiin liian pieni määrä. Oikea kokonaisluku lienee lähempänä kahta sataa.   

Lankoja on Kajaanissa jaettu nyt parin kuukauden ajan ja valmiita peittoja on tähän päivään mennessä kertynyt 55 kpl. Näistä neulomalla tehtyjä on 29, virkattuja tilkkupeittoja 21 ja muulla mallilla virkattuja 5. Peitot ovat todella kauniita ja mukavan pehmeitä hypistellä.

Ja hypistelemään peittoja pääsee tiistaina 22.11.16 klo 18, jolloin Kajaanissa on seuraava novellikoukkutilaisuus. Toivottavasti paikalla on taas mukavasti väkeä kuten edellisellä kerralla.

Suomussalmella kokoonnuttiin novellikoukkuun viime viikolla. Paikalla oli 11 henkeä ja siellä tavoite alkaa olla puolivälissä. Valmiina viime viikon torstaina oli 31 peittoa  ja tämän näköistä jälkeä on saatu aikaan. Suomussalmella kokoontumiset on aloitettu jo keväällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti