perjantai 24. maaliskuuta 2017

Vauvapeittojen teko jatkuu innokkaasti

Novellikoukkutapahtumia Kajaanissa on ollut tänä keväänä kolme. Lukupaikaksi pääkirjastossa on vakiintunut entisen musiikkiosaston tila, josta musiikkiosasto siirrettiin alakertaan. Nykyisin tilaa käytetään rauhallisena lukusalina, jonne opiskelijat ovat löytäneet tiensä. Helmikuun novellikoukkutilaisuudessa lukijana oli Kajaanin seurakunnan diakonissa Anneli Kemppainen. Hän oli kuullut radiosta innostavan ohjelman saduista ja niiden taustoista. Niinpä hänen teemanaan olivat sadut. Maaliskuun novellikoukkutilaisuudessa lukijana oli Vesa Kaikkonen. Hän luki mm. "Erään savusaunan tarina" Risto Kormilaisen teoksesta "Kivet, kivet ja muita esseitä", Ilmari Kiannon kertomuksia ja Mikko-Pekka Heikkisen erätarinan "Pöytään isketty puukko" samannimisestä kokoelmasta.
Anneli Kemppainen ja kuuntelijat 21.2.17

Vesa Kaikkonen lukemassa


Valmiiden vauvapeittojen määrä on jo yli puolen välin. Kajaanissa valmiina on 227 peittoa, joista 154 on jo toimitettu neuvoloihin. Innokkaimmat peittojen tekijät ovat tehneet jopa parikymmentä peittoa. Kuhmossa peittoja on valmistunut yli 70 kpl ja peittojen tekoa jatketaan vielä ainakin kevään novellikoukkutapaamisissa. Samoin Ristijärvella peittojen tekoa jatketaan kevään ajan. Paltamossa ja Sotkamossa ei ole novellikoukkutilaisuuksia, mutta innokkaita peittojen tekijöitä riittää vielä. Kajaanista toimitetaan lankoja tarpeen mukaan. Puolangalla novellikoukkuja jatketaan vielä kevään ajan ja ehkä vielä syksylläkin. Samoin Hyrynsalmella jatketaan keväällä ja syksyä vielä harkitaan, koska lukijat ovat vähän etsinnässä. Yhteensä maakunnassa on valmiina n. 450 peittoa.
 


Kajaanin neuvoloihin toimitetaan peittoja muutaman viikon välein. Neuvoloiden terveydenhoitajat kertoivat, että peittoja odotetaan kovasti ja ne ovat olleet suosittuja. Terveydenhoitajat ja peittoja saavat perheet myös ihastelevat tekijöiden taituruutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti