sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Huhtikuun novellikoukkuteemana oli Maarit Verronen

Huhtikuun novellikoukkutapaaminen Kajaanissa oli tiistaina 25.4. Lukijana oli Kajaaniin paluumuuttanut Ritva Valli. Tapaamisen teemaksi valikoitui kirjailija Maarit Verronen, joka on julkaissut useita  novellikirjoja. Maarit Verrosen novellit kertovat tavallisista ihmisistä ja ilmiöistä ja niihin on saatu muutamalla lauseella mielenkiintoinen loppu, joka usein jättää tilaa mielikuvitukselle miettiä, mitä päähenkilöiden mielessä liikkui.
Novellikoukkuun osallistui tällä kertaa seitsemän innokasta käsityön tekijää. Muutama peittojen tekijä kävi tuomassa oman työnsä ja jatkoi matkaa. Kesän lähestyminen on saanut käsityön tekijät miettimään jo muitakin käsitöitä, mutta vauvapeittoja kertyy kuitenkin tasaisesti.


 

Huhtikuun novellikoukkutapaamiseen mennessä peittoja oli kertynyt 276, joista 186 on toimitettu neuvoloihin. Vuoden 2015 tilaston mukaan Kajaanissa syntyi 349 vauvaa, joten tavoite ei ole enää kaukana. Novellikoukkua on tarkoitus jatkaa ainakin tämän vuoden, vaikka tavoite eli vauvapeitto kaikille syntyville kainuulaisvauvoille saavutettaisiinkin jo aiemmin.
Novellikoukkutilaisuuksissa voi tehdä myös muita käsitöitä kuin vauvapeittoja ja novelleja voi kuunnella vaikka ei kiinnostusta käsitöihin olisikaan. Osa tekijöistä on myös kokenut vauvapeittojen teon muuttuneen jonkinlaiseksi taituruuskisaksi. Iso osa peitoista tehdään kuitenkin ns. isoäidin neliö -peittoina, joiden tekemiseen virkkauksen perustaidot riittävät mainiosti.
Tänä keväänä novellikoukkutilaisuuksia Kajaanissa on vielä ti 16.5. klo 17.30. Sen jälkeen novellikoukku jatkuu syksyllä ja niiden päivämäärät selviävät myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti